BELANGELOOS

Wat betekent belangeloos?

‘zonder voordeel te willen hebben’
Ook wel gratis, liefdadig en onbaatzuchtig genaamd. Het tegenovergestelde is uit eigenbelang.

Uit liefde is iets doen voor een ander zonder tegenprestatie te verwachten. Iets geven zonder iets terug te nemen.

Durf jij belangeloos te zijn naar jezelf toe?

Denk je eens in dat je ruzie hebt gehad en dat dit aan je knaagt en jij je daar schuldig over voelt. Het liefst zo snel mogelijk hierin wilt verzoenen maar dat kan pas als jij belangeloos naar jezelf kijkt.

Door dit te doen kies je voor eigenaarschap in plaats van slachtofferrol. Het helpt je verder. Belangeloos is daarmee niets anders dan onbaatzuchtige zelfliefde en je verantwoording nemen. Hiermee help jij jezelf en daardoorheen de ander.

Bewustwording

Deze en nog zoveel meer tegenovergestelden geven inzicht in hoe het werkt in jou. Vaak ben je hier helemaal niet bewust van en sta je hier niet bij stil. Dit kan lange tijd ook heel goed gaan. Totdat je geconfronteerd wordt met je eigen gedrag of nare, verdrietige situaties.

Leerproces

Ook voor mijzelf geldt dat ik dit moet blijven checken. Ook ik val geregeld terug in oude patronen en gedachten. Het grote verschil is dat ik het direct herken en weet hoe ermee aan de slag te gaan.

Heb jij ook behoefte om jezelf beter te begrijpen en te leren kennen? Maak tijd vrij voor jezelf dat is zelfliefde. Het is een gegeven dat wanneer je van jezelf houdt je dit ook aan een ander kan geven. Het tegenovergestelde is echter ook waar.


Neem gerust vrijblijvend contact op, graag geef ik bij de intake belangeloos richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946
Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

BELANGELOOS
Schuiven naar boven