Blog

Durf jij ècht te delen wat je bezig houdt?

Zelf voel ik soms best schroom om echt te zeggen wat mij bezig houdt. Is het schaamte, is het angst voor veroordeling, is het mijn trots? Waarschijnlijk van allemaal een beetje. Het is heel kwetsbaar om eerlijk te zeggen wat je voelt en wat dit met je doet. Het geeft je uiteindelijk wel lucht en je neemt jezelf juist serieus door gehoor te geven aan je gevoel.

Zeker in deze bijzondere en vaak moeilijkere coronatijd is veel van wat ‘normaal’ was veranderd. Ineens sta je alleen bij je eerste echo van je kindje, zijn de controles tijdens je zwangerschap grotendeels op afstand. Misschien ben je net bevallen en wil je niets liever dan vol trots je kindje laten zien maar mag je geen kraamvisite ontvangen. Dan kan jij je heel alleen voelen. Wordt ervan je verwacht dat je naast inventief thuiswerken ook nog even op je kinderen let en juffrouw bent.
Zelf moest ik hierin echt mijn weg zien te vinden en dat voelde niet altijd fijn. Wat ik kon doen was er keihard tegen blijven vechten of perfectionisme aan de kant en lat omlaag. Ik koos voor het laatste en zag in dat de intelligente lockdown ook zo zijn voordelen met zich meebracht. Alleen de focus op mijn gezin en werk, dit gaf mij overzicht en zorgt voor prikkelvermindering van buitenaf.

Maar als jij nu de lat niet kan verlagen? Wat als de werkdruk enorm is toegenomen in deze coronatijd? Wat als het thuis al een poosje even niet zo fijn meer is? Met wie deel jij jouw zorgen, angst, stress of verdriet? Voel jij schroom om dit te doen? Denk jij vaak dat jij dit als vrouw en moeder toch allemaal moet kunnen en is eerlijk delen een drempel voor je?

Bij Mothers Share mag je alles zeggen wat jou bezig houdt. Is er geen veroordeling, wat je deelt is in vertrouwen. We bekijken waar jouw talenten liggen, wat voor doel jij voor ogen hebt en bovenal is er tijd voor jezelf.

Wil je graag eens hierover doorpraten? Neem jij jezelf en je gevoel serieus? Bel of mail mij gerust.

Blog
Schuiven naar boven