BUFFELEN

Is buffelen gezond?

Wat voor gevoel geeft aanpoten, afbeulen, hard werken, pezen, sloven jou? Zomaar een greep uit het woordenboek. Eventjes aanpoten en hardwerken is best fijn en kan geen kwaad. Het wordt ingewikkelder als dit toch sinds geruime tijd aanhoud en je lijf moeilijk gaat doen. Je krijgt klachten, denk aan hoofdpijn, nekpijn en stramme gewrichten etc. en slaapt slecht. Dan is het woord eventjes buffelen een ander verhaal geworden. Het ‘eventjes’ duurt te lang.

Structureel veranderen

Heb jij last van stress gerelateerde klachten en het zat om te blijven buffelen? Wil je graag dat het structureel anders wordt?
De druk op je systeem en je dagelijkse patronen dienen te gaan veranderen. Doe je dit niet dan is de kans reëel dat je langdurige klachten gaat krijgen. Of erger nog overspannen of burn-out raakt. Signaleer op tijd je klachten, krijg in de gaten onder welke druk je staat. Luister naar het advies van vrienden en geliefden, zij hebben het vaak al eerder in de gaten dan jijzelf.

Structureel een weekje pauze

Komende week heb ik een weekje pauze. In ieder geval geen afspraken staan en tijd voor rust en een boek. Ik was de laatste weken aan het buffelen en ja ik vind dit best heerlijk. Beetje druk erop en gaan. Toch merk ik dat mijn oorsuizen erger is dan eerder en ik best een beetje moe ben. Vooral moeite om op te staan. Dat heb ik normaal ook maar nu nog een beetje meer. Tijd voor een weekje pauze. Opladen, bezinning, iets meer tijd voor mijn geliefden en weer hernieuwde energie op doen. In die rust momenten komen ook altijd weer de nieuwe ideeën, daar gaat mijn bloed weer van stromen. Daar mag verdriet er echt even zijn. Daar omarm ik mijn geluk.

Benieuwd hoe dit zelf aan te pakken? Waar te beginnen? Herken jij jezelf in te lang en teveel buffelen? Laten we er eens over praten!

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

BUFFELEN
Schuiven naar boven