Duizend ideeën & duizend gedachten

In een periode van tot rust komen krijg ik altijd nieuwe ideeën. Dingen die ik wil veranderen. Dingen die ik wil uitbreiden. Nieuwe contacten maken. Duizend ideeën en ook gelijk duizend gedachten. Ja maar….

Wat als ik nu wil veranderen? Kan ik het dan nog overzien en blijf ik trouw aan mijzelf? Wat als ik ….

Mijn gedachten nemen vaak de beslissingen. Mijn gedachten halen vaak een mooie droom weer helemaal uit elkaar. Mijn gedachten zijn niet altijd zo positief. Op zich niet zo gek als je mag weten dat ruim 80% van je gedachten op één dag negatief zijn. Best heftig als je dit echt tot je door laten dringen. Je onzekerheid of je nu wel of niet iets wil veranderen wordt hierdoor wel een stukje verklaard. Je moet sterker zijn dan je eigen negatieve gedachten. Dat vergt veel doorzettingsvermogen. Maar is absoluut haalbaar. Eenmaal erdoorheen gebroken werkt het helend en bevrijdend.

Ook toe aan verandering en positiviteit?

Deels kan je daar nu al mee beginnen. Geef je gedachten een naam. Serieus? Ja! Door je gedachten, lees hoofd, een naam te geven kan je de gedachten vele malen beter sturen en beheersen. Roep soms je negatieve gedachten een halt toe. Bizar hoe dit werkt maar het is echt zo. Oefen er maar eens mee.

Heb je echter behoefte aan grotere stappen zetten en consequente verandering. Schroom niet om vrijblijvend eens met mij te praten. Juist ook als je gedachten zeggen, ach is toch niet nodig of morgen is alles vast weer beter? Hoe sterk is het als je daardoorheen juist wel de keuze maakt voor jezelf en hulp gaat vragen?

Ik luister naar je. Zonder oordeel maar wel met handvaten om verder te komen. Gedachten uit, focus aan. Tot snel.

Lieve groet,
Ariënne

Duizend ideeën & duizend gedachten
Schuiven naar boven