Een ware challenge

Vanaf dinsdag 9 februari 2021 was ik 1-week niet online op Instagram, LinkedIn en Facebook, zo min mogelijk whatsapp en nagenoeg niet op internet. Waarom? Ik merkte dat, mede door alle kinderen en manlief thuis aan het werk, ik nagenoeg niet tot echte rust kwam. Continu was er wel iets of iemand die mij bezig hield. Aangezien ik jaren geleden eens eerder mijzelf volledig voorbij liep, begon ik toch weer kenmerken te herkennen. Gelukkig heb ik veel geleerd in die tijd en weet ik nu dat ik rust, ruimte en bovenal stilte wil vinden. Stilte, om te ontdekken waar ik voor sta, wat mijn korte en lange termijn doelen zijn. Om in het diepste van mijn zijn te voelen wat belangrijk voor mij en daarmee ook voor mijn naasten is. Als ik blijf door jakkeren ga ik de antwoorden niet vinden, word ik met de dag ongezelliger en uiteindelijk zo moe dat ik niet goed kan functioneren.

Waarom dan toch de titel ware challenge?
Ik merk dat het loslaten van het wereldse nog best lastig is. De onrust, mis ik nu informatie? Vergeet ik nu iemands verjaardag? Heb ik iets belangrijks gemist? Social media heeft mij ondertussen best wel in z’n greep. Daarbij, notabene, gebruik ik het zelf ook om iets mee te geven aan anderen of om een melding te doen. En toch! Ik weet dat als er echt iets belangrijks is dat ik te weten moet komen, ik dit vanzelf ga horen. Mensen kunnen altijd bellen of via-via komt het bij mij terecht. Loslaten is best lastig maar het geeft ook zoveel rust.

In contact
Eén weekje tot mezelf komen om daarna weer in verbinding te zijn met de ander. Ja, het was de juiste keuze en voelt krachtig omdat ik een doel voor ogen heb. Ik voor mezelf kies en daarmee lief ben voor mezelf om vervolgens weer liefde te kunnen geven. In de stilte vind en liggen de antwoorden!

Confronterend?
Soms is stilte moeilijk en spannend. Toch weet ik dat daar mijn ontwikkelpunten liggen. Soms door een U (door een pijnpunt heen reflecteren en vervolgens ernaar handelen) heen. Dat zijn de mooiste cadeaus. Niet makkelijk maar zo leerzaam.

Vast gelopen?
Wil jij dit ook graag maar weet je even niet waar te beginnen of angstig voor wat er in de stilte naar je toekomt? Schroom niet om contact op te nemen. Ik bied je graag een luisterend oor, zonder oordeel en met handvaten om een zelfbewuste keuze te maken.

Een ware challenge
Schuiven naar boven