HOBBEL

Een hobbel nemen

Wat houdt dit in? Wat doe je als je een hobbel neemt? Het woordenboek zegt dit; ‘een weg die moeilijk berijdbaar is door hobbels en kuilen’. Deze omschrijving zegt veel, al dan niet alles over het woord en wat je te doen staat.
De weg nemen en niet weg deinzen voor de hobbels en kuilen. Oke, daar is lef en moed voor nodig.

Het levenspad

Elke fase in je leven brengt verandering en soms flink wat struggels met zich mee. Herkenbaar? Op deze weg kom je geregeld wat hobbels en kuilen tegen. Dat gaat vaak heel prima. Het wordt ingewikkeld als je niet over de hobbels meer heen lijkt te komen.

Onderschat niet wat elke verandering in je levensfase teweeg kan brengen. Het vraagt om uitbalancering. Het zet jezelf en je relaties op scherp. Het vraagt om aandacht en een checkmoment hoe je er nu daadwerkelijk bij zit. Hoe goed is jouw balans?

Diversiteit

Zelf merk ik dat het zitten in verschillende levensfases soms best een zoektocht is. Onze jongste dochter is bijna 9 jaar en onze oudste is 19 jaar. Ik zit in de levensfase kleine kinderen en het gaan loslaten van de jong volwassene. Dit vraagt soms flink schakelen en creativiteit. Vaak gaat het goed en soms zou ik willen dat ik het vloeiender kon laten lopen. Dit kan zorgen voor best wat frustraties en vermoeidheid.
Wat mij helpt is om het te delen met vrienden en met de kinderen zelf. Erover praten maakt echt het verschil.

Ben jij zoekende naar de juiste balans in je nieuwe levensfase en zou jij er ook graag eens over willen praten? Benieuwd hoe dit zelf aan te pakken? Waar te beginnen? Laten wij er eens over praten!

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

HOBBEL
Schuiven naar boven