VANZELFSPREKEND

Wanneer is iets vanzelfsprekend?

Dit is vaak gebaseerd op een gevoel, uiting een emotie. Het woord kent vele synoniemen; duidelijk, evident, klaarblijkelijk, logisch, onbetwistbaar, onmiskenbaar, onomstotelijk, overduidelijk, zeker, etc. 
En toch… niets is vanzelfsprekend. Dat vraagt nu wellicht wat toelichting.

Verwachtingen

Herken jij de verwachting dat het toch vanzelfsprekend is dat iemand snapt wat je bedoelt? Dat mensen je gevoel kunnen volgen? Misschien zelfs dat ze jouw gedachten kunnen lezen?
Dit is wellicht de verwachting die je koestert. De wens dat een ander jou kan volgen. De hoop dat iemand je als vanzelf snapt.
Hierop gaat het echter geregeld mis. In relaties thuis of op het werk. Wat jij denkt, voelt en hoopt is iets van jou! De kunst is om de ander mee te nemen in je gedachten. Het niet als vanzelfsprekend te zien dat de ander jou zo goed kent en dus weet wat jij wilt, bedoelt en voelt.
Indien je niets als vanzelfsprekend neemt en de verwachting naar beneden haalt is het mooi om te gaan ervaren dat veel juist positief en onverwacht fijn kunnen gaan verlopen. Onbevangen erin stappen met een open blik en houding geeft ruimte tot ontwikkeling.

Vanzelfsprekendheid

Helaas heb ik de afgelopen weken meerdere malen ervaren dat niets vanzelfsprekend is. Dat een vader van (jonge) kinderen niet altijd vanzelfsprekend oud wordt. Dat mij niets kan overkomen. Het leven is broos en niet vanzelfsprekend. Liefde is niet vanzelfsprekend en vraagt tijd en aandacht.

Maar hoe mooi is het leven en de moeite waard om voor te knokken. Loop je nu juist net hierin vast? Heb je het gevoel dat mensen je niet snappen? Dat je zelf even niet weet wat je als vanzelfsprekend zou willen zien? Neem gerust vrijblijvend contact op, graag geef ik bij de gratis intake richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946
Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

VANZELFSPREKEND
Schuiven naar boven