ONTSPANNEN

Zonder spanning

De betekenis van het woord ontspannen is: ‘in een minder gespannen staat brengen’ of ‘trachten de spanningen van de dag weg te laten vloeien’ of ‘in een minder gespannen staat’. Dat klinkt als muziek in mijn oren, als het ontzorgen van de dag. En toch….

Onderspanning

Ken je het gevoel van verveling, afgeleid, geen focus? Dat gevoel is niet prettig, het lijkt lekker om geen stress en spanning te ervaren wat in grote lijnen ook zo is. Echter geen spanning of prikkel zorgt er voor dat je numb wordt, gevoelloos. Het bijzondere is dat over-spanning en onder-spanning dezelfde gevoelens kunnen losmaken. Nu is het de kunst om te ontdekken, als je dit ervaart, waar jij je in begeeft.  

Spanning

Zelf ervaar ik momenteel beiden en ja dat kan ook. Enerzijds ervaar ik veel spanning en heb ik een vol hoofd. We gaan namelijk op korte termijn verhuizen en met z’n zessen in één huis zorgt dat voor veel, heel veel spullen. Alles uitzoeken, nog eens bekijken, herinneringen, vele flashbacks. Super leuk en ook intens. Toch ervaar ik ook onder-spanning, het wachten op het nieuwe huis en nu nog niet aan de gang kunnen gaan voelt als ongeduld en een beetje numb. Wachten op het onbekende slaat mij soms ook een beetje lam. Gelukkig herken ik het en kan ik er goed over praten en ik merk dan bijna direct weer hoe ik erbij zit en wat ik nodig heb. De ene keer is het even pas op de plaats en genieten van de zon en de andere keer is het een schop onder mijn kont en lekker bezig gaan, wetende waarvoor ik het allemaal doe.    

Wie helpt jou hierbij? Vertrouw jij iemand zoiets persoonlijks toe? Wat nu als jij die vrijheid niet voelt bij iemand?
Bij deze bied ik je een luisterend oor, zonder oordeel en met handvaten denk ik graag mee en geef ik adviezen die jou verder kunnen helpen. Neem eens vrijblijvend contact op! Ik denk graag mee.

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne