FUTLOOS

Zonder fut

Dit fenomeen komt steeds vaker voor. Mensen gaan met z’n allen teveel en te lang door. Werkdruk, social media en privédruk neemt toe. We verwachten steeds meer en sneller iets van anderen. Gek genoeg doen wij hier zelf net zo hard aan mee. Echt opladen lukt nauwelijks. De weekenden waarin het veelal het moment is om bij te tanken is ook alweer zo vol gepland en druk dat daar geen tijd meer voor lijkt te zijn.
Gevolgen zijn, steeds meer mensen die moe zijn, klachten hebben als weinig energie en burn-out ligt op de loer. Zijn we nu allemaal niet meer in staat om goed te kunnen functioneren?
Gelukkig wel! Maar dit vraagt wel discipline.

Stilte

Zelf ga ik geregeld naar een kerk. Een plek waar je tot rust kan komen. Een plek voor bezinning en waar eventjes niets moet. Althans, ook daar ligt vaak veel jeugd- of kerkenwerk te wachten. Maar niet tijdens een dienst. Nu kreeg ik onlangs een preek te horen over het thema futloos. Hoeveel mensen hiermee kampen en dat het in het westen een volksziekte lijkt te zijn geworden. Ai, dat klinkt niet al te best. Toch kwam er tijdens de uitleg ook ‘hoop’ naar voren. Er is een manier die werkt.

“Een kwartiertje”. Mag het je elke dag een kwartiertje kosten om even helemaal niets te doen? Voor de een kan dit betekenen lezen in de Bijbel en de tekst vervolgens een kwartiertje op je in laten werken en open staan voor antwoorden. Voor een ander kan een kwartiertje helpen bij stilte, echte stilte, niets doen door bijvoorbeeld en yogahouding aan te nemen en stil te zijn.
Dit kwartiertje blijkt zo helend te zijn dat je er van oplaad en weer echte energie op doet.

Volhouden

Nu aan jou de vraag en kunst om dit te gaan doen. Niet een keertje maar echt elke dag. Je accu opladen. Net als je telefoon aan de stekker moet. Zo mag jij ook jezelf even die rust gunnen om echt op te laden.

Ga jij het doen? Ik ben oprecht reuze benieuwd en hoor graag hoe het je vergaan is. Begin met één week volhouden daarna voelt het misschien nog steeds als hardwerken om het vol te houden maar de aanhouder wind, na zes weken is het een automatisme geworden en wil je niet meer anders. Laat je binnenkort een berichtje achter hoe het met je is gegaan?

Roept deze blog vragen op? Of merk je nu pas hoe jij je echt voelt?
Bel gerust voor een vrijblijvend gratis intakegesprek naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne