GEGREPEN

Gevoel

Door wie of wat word jij geraakt? Waardoor raak jij in vervoering? Wat zorgt ervoor dat jij bij je gevoel kan komen? Of lukt dit jou juist niet. Voor de een is het heel makkelijk om te huilen en emoties te tonen voor een ander kan dit juist heel beangstigend zijn. Hoe het komt dat dit zo verschillend is heeft met een aantal factoren te maken.

Familie

Wie jouw voorbeeld was, veelal ouders, bepaald voor een behoorlijk deel hoe je om kan gaan met jouw eigen gevoelens. Mocht je ergens verdrietig om zijn, mocht je huilen bij pijn of een goeie film. Werd er gesproken over wat iets met je deed?

Pijnpunt

Veelal hoor ik terug dat over gevoelens praten niet gebeurde of mocht. Niet zeuren maar doorpakken. Juist de pure emoties bij kinderen en waarschijnlijk bij jou als kind zijn zo oprecht. Door dit gevoel af te remmen ontneem je iets. Je leert aan, gevoelens doen er niet toe. Zo jammer! Want gevoelens heb je nodig om gegrepen te kunnen worden, niet afgezwakt te zijn voor verdriet om je heen. Om waar te kunnen nemen wat anderen nodig hebben. Maar ook om te ervaren wat jij zelf nodig hebt om goed te kunnen functioneren.
Sommigen zitten helemaal op slot en laten geen gevoel en emoties zien. Dit kan door een trauma zijn die je hebt meegemaakt of doordat je enorm gekwetst bent.
Om te ontwikkelen en om jezelf echt te leren kennen is het pure (onder)buikgevoel juist zo mooi,  zuiver en veelzeggend.

Heb jij moeite om over je gevoel te praten of überhaupt te voelen. Dan zou ik deze uitdaging graag met je aan willen gaan. Ontdekken wat er allemaal nog verstopt zit. Het is zo bevrijdend om te kunnen en mogen delen in een veilige omgeving wat jouw allemaal bezig houdt. Beetje hulp daarbij nodig?

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne