VOLHARDING

Vasthouden

Volharding betekent vasthouden aan een opvatting of plan totdat het beoogde doel bereikt is. De wil om waar men mee begonnen is ten einde toe uit te voeren. Super mooi en tegelijkertijd ligt er ook een valkuil op de loer.

Dromen en Doel

Je doel voor korte termijn of juist je dromen voor de toekomst geeft zin aan het leven. Herken jij dit? Het draagt bij aan een fijn leven, het helpt jou je bed uit te komen en aan de slag te gaan. Het geeft letterlijk een reden om voor te gaan. Indien je dit niet helder op je vizier hebt, bestaat de kans dat je gaat dolen. Zoekende bent naar wat je moet gaan doen, het kan je neerslachtig maken. Een doel is een stip op de horizon waar je naar toe kan. Dromen op langere termijn zijn heerlijk voor je fantasie het zet je creativiteit aan.

Valkuil

Toch bestaat de kans bij volharding om je doel te behalen dat je halsstarrig wordt. Verwarrend? Wat ik ermee wil zeggen is. Durf je bij te sturen? Durf je de teugels te laten vieren of zelfs uit handen te geven? Een doel is heel fijn maar niet vast geankerd. Het geeft een zichtlijn maar is flexibel. Dat is juist zo fijn aan een doel. Het is een optie, wellicht een hele goeie maar kan tot op elk moment worden bijgestuurd. Volharden om iets te bereiken is super, blijkt echter dat er een betere optie of pad is dan is bijsturen het mooiste cadeau wat jij jezelf kunt geven.

Vindt jij het best lastig om een doel te krijgen? Of merk jij dat je veranderen van koers heel ingewikkeld blijkt te vinden? Neig je naar halsstarrig zijn? Weet dat dit alles niet erg is. Met een beetje hulp en goed gesprek zit je zo weer op jouw koers. Beetje hulp daarbij nodig?

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne