TERUGKEREN

Gaan

Naar een plek waar jij je veilig en fijn voelt ga je graag terug. Uit je werk naar je huis of langs gaan bij je ouders. Een plek hebben en vinden waar jij geheel jezelf kan en mag zijn is Goud waard! Het is belangrijk en nodig om ergens geheel jezelf te kunnen zijn. In de ontspanning alles kunnen doen en voelen wat je op dat moment nodig hebt. Een plek waar jij je veilig voelt.
Helaas heeft niet iedereen zo’n plek. Soms gebeurt er, juist thuis, iets waardoor jij je onveilig voelt of niet gehoord of echt gezien. Zoek hulp, praat erover en neem iemand in vertrouwen. Dit mag en hoef je niet alleen te dragen. Op scholen, bij je huisarts of een goede vriendin, er staan mensen voor je klaar.

Terug

Zelf ben ik voor het eerst eindelijk eens geheel alleen een paar daagjes weg van mijn thuis. De stilte en leegte toen ik bij mijn bestemming aankwam voelde vreemd en tegelijkertijd heerlijk. Even niets hoeven. Niets hoeven zeggen, niets moeten, gewoon er zijn en de stilte omarmen. Ik had geen idee hoe ik hierop zou reageren maar ik kan nu al zeggen: ‘dit ga ik vaker doen’. Blijkbaar heb ik af en toe nodig om afstand te nemen om er vervolgens weer fris naar te kunnen kijken. Voelen wat ik mis, voelen wat ik onprettig vind en ervaren hoe fijn ik het heb.
Door de innerlijke rust die mij dit geeft kan ik weer helder denken, ideeën op doen en er naar uitkijken om weer terug te gaan.

Aanrader

Ik ben ervan overtuigd dat dit voor iedereen goed is. Of je nu een paar dagen weggaat of bezinning kan vinden tijdens een wandeling in de natuur. Durf je rust en ruimte te pakken. Ga de confrontatie aan met jezelf en voel wat jij nodig hebt en wilt. Als jij je beter voelt kan je dit ook weer aan een ander geven. Doen!
Kan je nog wel wat tips of ideeën gebruiken? Benader mij en ik denk graag met je mee.

Bel gerust voor een vrijblijvend gratis intakegesprek naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne