Wat anderen zeggen

WACHTEN

Wachten op …

‘Vol verwachting klopt ons hart’. Waar wacht jij op?
Deze woorden kan je op verschillende manieren lezen. In de zin van wat let je om het niet te doen of waar hoop je op? Beiden zijn vast herkenbaar en op een verschillende manier soms best ingewikkeld.

Geduld

Wachten op iets betekent ook dat je geduld moet hebben, een periode van het niet weten. Het ligt buiten jezelf. Gaat de zwangerschapstest positief worden? Gaat de koop door? Krijg ik de baan? Mooie verwachtingen maar ook lastig om het los te laten. In vertrouwen te leven dat wat er gaat gebeuren het beste voor jou en je geliefden is.

Tijd

Ik houd van verandering, van nieuwe kansen en ga graag uitdagingen aan. Heb ik dit eenmaal in mijn hoofd dan moet het ook ongeveer nu! Je raad het al, uiteraard werkt het zo niet. Ik ben dan zo enthousiast over iets dat ik wachten op het juiste moment of antwoord lastig vind. Vaak is er nu eenmaal tijd nodig om het uit te denken, tijd nodig om antwoorden te krijgen, tijd nodig om een goed concreet verhaal neer te zetten. Voor mij zijn dit soort processen iedere keer enorme leermomenten en ontwikkelstappen.

Wat als jij hier nu veel moeite mee hebt? Met wie deel jij je hoop? Kan je het wel bij iemand kwijt? Draag jij je zorgen of verwachtingen alleen?
Zullen we eens koffie drinken? Dan praten we erover en begeleid ik je in jouw proces.

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

HOBBEL

Een hobbel nemen

Wat houdt dit in? Wat doe je als je een hobbel neemt? Het woordenboek zegt dit; ‘een weg die moeilijk berijdbaar is door hobbels en kuilen’. Deze omschrijving zegt veel, al dan niet alles over het woord en wat je te doen staat.
De weg nemen en niet weg deinzen voor de hobbels en kuilen. Oke, daar is lef en moed voor nodig.

Het levenspad

Elke fase in je leven brengt verandering en soms flink wat struggels met zich mee. Herkenbaar? Op deze weg kom je geregeld wat hobbels en kuilen tegen. Dat gaat vaak heel prima. Het wordt ingewikkeld als je niet over de hobbels meer heen lijkt te komen.

Onderschat niet wat elke verandering in je levensfase teweeg kan brengen. Het vraagt om uitbalancering. Het zet jezelf en je relaties op scherp. Het vraagt om aandacht en een checkmoment hoe je er nu daadwerkelijk bij zit. Hoe goed is jouw balans?

Diversiteit

Zelf merk ik dat het zitten in verschillende levensfases soms best een zoektocht is. Onze jongste dochter is bijna 9 jaar en onze oudste is 19 jaar. Ik zit in de levensfase kleine kinderen en het gaan loslaten van de jong volwassene. Dit vraagt soms flink schakelen en creativiteit. Vaak gaat het goed en soms zou ik willen dat ik het vloeiender kon laten lopen. Dit kan zorgen voor best wat frustraties en vermoeidheid.
Wat mij helpt is om het te delen met vrienden en met de kinderen zelf. Erover praten maakt echt het verschil.

Ben jij zoekende naar de juiste balans in je nieuwe levensfase en zou jij er ook graag eens over willen praten? Benieuwd hoe dit zelf aan te pakken? Waar te beginnen? Laten wij er eens over praten!

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

BUFFELEN

Is buffelen gezond?

Wat voor gevoel geeft aanpoten, afbeulen, hard werken, pezen, sloven jou? Zomaar een greep uit het woordenboek. Eventjes aanpoten en hardwerken is best fijn en kan geen kwaad. Het wordt ingewikkelder als dit toch sinds geruime tijd aanhoud en je lijf moeilijk gaat doen. Je krijgt klachten, denk aan hoofdpijn, nekpijn en stramme gewrichten etc. en slaapt slecht. Dan is het woord eventjes buffelen een ander verhaal geworden. Het ‘eventjes’ duurt te lang.

Structureel veranderen

Heb jij last van stress gerelateerde klachten en het zat om te blijven buffelen? Wil je graag dat het structureel anders wordt?
De druk op je systeem en je dagelijkse patronen dienen te gaan veranderen. Doe je dit niet dan is de kans reëel dat je langdurige klachten gaat krijgen. Of erger nog overspannen of burn-out raakt. Signaleer op tijd je klachten, krijg in de gaten onder welke druk je staat. Luister naar het advies van vrienden en geliefden, zij hebben het vaak al eerder in de gaten dan jijzelf.

Structureel een weekje pauze

Komende week heb ik een weekje pauze. In ieder geval geen afspraken staan en tijd voor rust en een boek. Ik was de laatste weken aan het buffelen en ja ik vind dit best heerlijk. Beetje druk erop en gaan. Toch merk ik dat mijn oorsuizen erger is dan eerder en ik best een beetje moe ben. Vooral moeite om op te staan. Dat heb ik normaal ook maar nu nog een beetje meer. Tijd voor een weekje pauze. Opladen, bezinning, iets meer tijd voor mijn geliefden en weer hernieuwde energie op doen. In die rust momenten komen ook altijd weer de nieuwe ideeën, daar gaat mijn bloed weer van stromen. Daar mag verdriet er echt even zijn. Daar omarm ik mijn geluk.

Benieuwd hoe dit zelf aan te pakken? Waar te beginnen? Herken jij jezelf in te lang en teveel buffelen? Laten we er eens over praten!

Bel gerust vrijblijvend naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

AAN TAFEL

Tafel gesprekken

Wanneer ga jij lekker aan tafel zitten en hoe zit jij er dan bij? Let jij hier wel eens op?
Als jij je bewust maakt van hoe betrokken en actieve houding je aanneemt tijdens een vergadering of een gezellig etentje dan heeft dit invloed op de voortgang van een gesprek. Mekaar aankijken tijdens een gesprek en de lichaamstaal (leren) lezen. Hoe zit iemand erbij en hoe actief doet iemand mee aan een gesprek. Dit observeren en lezen geeft richting aan een gesprek en duidelijkheid hoe de ander erbij zit.

Tafel verdeling

Waar zit jij het liefste? Verschilt dit per situatie? Misschien ben jij in een vergadering geneigd om iets naar achteren te gaan zitten en aan tafel met vrienden juist de voorgrond op te zoeken. Alles is goed en tegelijkertijd is het veelzeggend.
De positie aan een tafel bepaald, vaak onbewust, de positie van de persoon. Een leider van een club gaat vrijwel automatisch aan het hoofd of aan het begin van een lijn zitten. Echter, indien de leider van een club zich niet daadwerkelijk de leider voelt dan zal deze persoon een ander de ruimte geven om de leidersrol op te pakken. Wat uiteindelijk zorgt voor onduidelijkheid en daarmee bepalend wat betreft de voortgang van een gesprek of keuzes die gemaakt dienen te worden.

Aan tafel

Bij ons thuis geeft het rust en structuur als we op volgorde van leeftijd te gaan zitten, tenminste, dat is het streven 😉. Ik heb het een poosje uitgeprobeerd en merk dat er duidelijk verschil is. De oudste is nu eenmaal degene die een voorbeeld rol heeft en de jongste is het jonkie die sneller moet voegen. De kunst is juist om dit te omarmen en bekrachtigen. Als dit lukt dan is het een heel mooi en fijne beweging die balans geeft en structuur. Daarmee ontstaat automatisch een stuk rust.

Voelt jouw plek aan tafel in diverse situatie als een zoektocht. Laten we eens samen kijken hoe het nu verloopt en waar er ruimte tot ontwikkeling is?

Bellen gerust vrijblijvend een naar 06-42782946
Mailen kan ook arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

VANZELFSPREKEND

Wanneer is iets vanzelfsprekend?

Dit is vaak gebaseerd op een gevoel, uiting een emotie. Het woord kent vele synoniemen; duidelijk, evident, klaarblijkelijk, logisch, onbetwistbaar, onmiskenbaar, onomstotelijk, overduidelijk, zeker, etc. 
En toch… niets is vanzelfsprekend. Dat vraagt nu wellicht wat toelichting.

Verwachtingen

Herken jij de verwachting dat het toch vanzelfsprekend is dat iemand snapt wat je bedoelt? Dat mensen je gevoel kunnen volgen? Misschien zelfs dat ze jouw gedachten kunnen lezen?
Dit is wellicht de verwachting die je koestert. De wens dat een ander jou kan volgen. De hoop dat iemand je als vanzelf snapt.
Hierop gaat het echter geregeld mis. In relaties thuis of op het werk. Wat jij denkt, voelt en hoopt is iets van jou! De kunst is om de ander mee te nemen in je gedachten. Het niet als vanzelfsprekend te zien dat de ander jou zo goed kent en dus weet wat jij wilt, bedoelt en voelt.
Indien je niets als vanzelfsprekend neemt en de verwachting naar beneden haalt is het mooi om te gaan ervaren dat veel juist positief en onverwacht fijn kunnen gaan verlopen. Onbevangen erin stappen met een open blik en houding geeft ruimte tot ontwikkeling.

Vanzelfsprekendheid

Helaas heb ik de afgelopen weken meerdere malen ervaren dat niets vanzelfsprekend is. Dat een vader van (jonge) kinderen niet altijd vanzelfsprekend oud wordt. Dat mij niets kan overkomen. Het leven is broos en niet vanzelfsprekend. Liefde is niet vanzelfsprekend en vraagt tijd en aandacht.

Maar hoe mooi is het leven en de moeite waard om voor te knokken. Loop je nu juist net hierin vast? Heb je het gevoel dat mensen je niet snappen? Dat je zelf even niet weet wat je als vanzelfsprekend zou willen zien? Neem gerust vrijblijvend contact op, graag geef ik bij de gratis intake richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946
Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

BELANGELOOS

Wat betekent belangeloos?

‘zonder voordeel te willen hebben’
Ook wel gratis, liefdadig en onbaatzuchtig genaamd. Het tegenovergestelde is uit eigenbelang.

Uit liefde is iets doen voor een ander zonder tegenprestatie te verwachten. Iets geven zonder iets terug te nemen.

Durf jij belangeloos te zijn naar jezelf toe?

Denk je eens in dat je ruzie hebt gehad en dat dit aan je knaagt en jij je daar schuldig over voelt. Het liefst zo snel mogelijk hierin wilt verzoenen maar dat kan pas als jij belangeloos naar jezelf kijkt.

Door dit te doen kies je voor eigenaarschap in plaats van slachtofferrol. Het helpt je verder. Belangeloos is daarmee niets anders dan onbaatzuchtige zelfliefde en je verantwoording nemen. Hiermee help jij jezelf en daardoorheen de ander.

Bewustwording

Deze en nog zoveel meer tegenovergestelden geven inzicht in hoe het werkt in jou. Vaak ben je hier helemaal niet bewust van en sta je hier niet bij stil. Dit kan lange tijd ook heel goed gaan. Totdat je geconfronteerd wordt met je eigen gedrag of nare, verdrietige situaties.

Leerproces

Ook voor mijzelf geldt dat ik dit moet blijven checken. Ook ik val geregeld terug in oude patronen en gedachten. Het grote verschil is dat ik het direct herken en weet hoe ermee aan de slag te gaan.

Heb jij ook behoefte om jezelf beter te begrijpen en te leren kennen? Maak tijd vrij voor jezelf dat is zelfliefde. Het is een gegeven dat wanneer je van jezelf houdt je dit ook aan een ander kan geven. Het tegenovergestelde is echter ook waar.


Neem gerust vrijblijvend contact op, graag geef ik bij de intake belangeloos richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946
Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

SCHULDGEVOEL

Heel persoonlijk

Wat is schuldgevoel? Het gevoel schuldig te zijn aan? Het gevoel te kort te doen?

Voor iedereen is de grens tussen iets wat goed voelt en wat net niet meer heel verschillend. Dit lijntje is vaak heel dun en kan per dag zelfs verschillen. Het heeft alles te maken met hoe jij je voelt. Heel persoonlijk dus en voor iedereen heel anders. Soms is het flink balanceren tussen deze beiden gevoelens.

Is schuldgevoel de waarheid? Of zijn schuldgevoelens gedachten die met je aan de haal gaan?

Gedachten

Vaak bepalen je gedachten hoe jij je voelt. Je gedachten zijn voor 80 procent negatief op één dag. Ongekend toch? Maar wel de waarheid. Als je jouw leven laat lijden door je gedachten is de kans groot dat jij je niet bepaald beter en fijner gaat voelen. Gedachten sturen je alle kanten op als je er geen invloed op neemt. Gedachten worden zeer beïnvloed door prikkels van buiten af denk aan beelden en verhalen zij vormen gedachten.
Indien jij je niet bewust bent hiervan is de kans best reëel dat je hier last van kan krijgen. Denk aan; ben ik wel goed genoeg? Doe ik wel leuke dingen? Heb ik aandacht voor mijn kinderen? Kan ik voldoen aan de wensen van mijn partner? Ben ik mooi? Draag ik genoeg bij financieel of anderzijds? etc. etc.

Bij mij is dit niet anders. Als ik mij niet bewust ben van mijn gedachten kan ik mij hierdoor zeer laten beïnvloeden en er zelfs best gek van worden. Het maakt mij onzeker. De kunst is om het bijtijds de kop in te drukken. Dit kan een ander niet voor jou doen. Meester worden over je gedachten is iets wat je jezelf kan aanleren. De kunst is om bewustwording te krijgen hoe het werkt in jou. Welke kant sturen jouw gedachten jou op? Wat doe je ermee? Is het jouw waarheid geworden?
Of weet je wel beter en kan je er ook weer om lachen. Die gekke gedachten! Dit laatste is een belangrijke. Houd het luchtig en waarheidsgetrouw.

Loop je hier juist echt op vast. Praat erover. Je zult in een open en eerlijk gesprek horen dat het bij anderen ook zo kan gebeuren. Voel jij je niet gehoord of serieus genomen. Bel of mail mij eens. Ik luister zonder oordeel naar je. Begeleidt daar waar nodig. Misschien is een klein zetje al genoeg en wellicht komt er meer aan het licht. Dan pakken we dat op en gaan ermee aan de slag.

Schuldgevoel dat overheerst

Praat erover! Deze gevoelens kunnen je flink in de weg zitten en zijn wellicht gegrond. Toch moet er een oplossing gaan komen anders blijf je eronder gebukt gaan. Vele van deze gevoelens blijken minder zwaar te zijn als je een stukje schaamte wat er vaak achter gepaard gaat durft te bespreken. Het delen maakt het vaak al vele malen lichter.

Schroom niet, neem gerust vrijblijvend contact op. Een intakegesprek is altijd gratis en geeft richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946
Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Liefs Ariënne 

DE FLOW DIE JE KRIJGT ALS JE DOET WAAR JE HART LIGT

Flow

Herkenbaar in je werk of in je thuis situatie? Of is dit de wens die je hebt maar is het eerder verre van dat?

De flow ervaren is zo fijn, het geeft energie, het geeft zelfvertrouwen en het maakt dat je focus krijgt in wat je wilt doen.

Maar als jij nu juist dit niet ervaart dan is de tegenhanger ook dat je weinig energie hebt, minder zelfvertrouwen en niet goed weet waar je de dingen nu allemaal voor doet.
Kortom je hele zijn is ontregeld en dat kan behoorlijk wat stress opleveren.

Energie

De flow en de energie die ik krijg als ik mensen mag begeleiden is en blijft fantastisch. Mijn werk geeft zoveel energie. Het geeft mij zingeving, focus en draagkracht om te blijven studeren om te blijven sparren met andere coaches. Steeds bijleren om een ander ermee te mogen helpen.
Dit is echter ook niet ineens ontstaan en soms nog steeds een zoektocht. Het is inmiddels drie jaar geleden dat ik de coach opleiding bij SAMI trainingen heb afgerond. Wilde na de opleiding alles en iedereen begeleiden. Had niet meteen de focus, gaf veel onrust. Maar door de juiste begeleiding en tijd voor rust en ruimte, met name in mijn hoofd, vond ik mijn doel. Het coachen van vrouwen en inmiddels ook steeds meer relaties.

Dat neemt niet weg dat het zoeken blijft naar de juiste balans. Hoe het commerciële stuk van coaching op de juiste manier aan te pakken. Daarin, zal ik maar heel eerlijk zijn, heb ik mij behoorlijk vergist. Ik wil dolgraag mensen begeleiden en dacht die mensen komen vanzelf, dat komt vast allemaal goed. Echter bekendheid krijgen zodat men mijn praktijk makkelijk kan vinden is een verhaal apart. Dit gaat soms heel vloeiend en geregeld ook echt stroperig. Dat maakt dat ook ik mijn focus soms wat verlies, energielek ervaar en de draagkracht van volharding flink op de proef wordt gesteld. Hoe ga ik om met tegenslag?

Doorzetten of opgeven

Voor mij voelt opgeven al snel als falen. Dat maakt dat ik mij onzeker ga voelen en dat is nu juist net datgene wat ik totaal niet wil. Doorzetten dus! Klinkt heel makkelijk maar vraagt echt iets van mijn uithoudingsvermogen. Ook hierin is het nodig om de flow, focus en energie te vinden. Dit gaat vaak nadat ik tijd en rust genomen heb om erover na te denken vanzelf weer heel behoorlijk goed. Soms met vrienden sparren of met andere coaches geeft weer duidelijkheid.
Wat als jij dit niet uit jezelf durft? Of bij niemand dit gesprek kwijt kan? Hoe maak jij jouw keuzes? Wie helpt jou daarbij?

Mocht het nu zo zijn dat je dit nergens kwijt kan op professioneel vlak. Vraag om begeleiding. Daar zijn wij voor opgeleid. Zoals je kan lezen doen wij dit met liefde en passie. Geeft het ons energie.

Vragen staat vrij! DOEN! Het geeft flow in je leven als jij je hart durft te volgen.

Schroom niet, neem gerust vrijblijvend contact op. Een intakegesprek is altijd gratis en geeft richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946

Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Vriendelijke groet,

Ariënne 

ALSVANOUDS

Alles start weer

De schoolvakantie is voorbij. Het sporten begint weer. Opleidingen gaan weer van start. Je werk, waarschijnlijk veel door de vakantie achterstand, is weer begonnen. Heerlijk!?

Heerlijk? Of is dit zo’n moment van confrontatie. Je ‘moet’ weer. Je hoopte dat na de vakantie alles anders zou zijn en de focus er vanzelf weer zou zijn. Zin om aan de slag te gaan na de vakantie wel zou komen. Wat als dit nu anders blijkt. Opladen in de vakantie minder goed gelukt is dan gehoopt?

Tijd voor reflectie

Als deze gevoelens er voor de vakantie ook al waren dan verdwijnen ze vaak niet ineens na een paar weekjes vrij. Het wordt tijd voor reflectie. Ga jij bij jezelf wel eens ten rade waarom je doet wat je doet en wat je daar nu eigenlijk van vindt? Of verval je in de automatische piloot en is het nu eenmaal zo.

Energielek

Je kunt wel 10 weken vakantie hebben of zelfs helemaal geen baan naast het moederschap. Als wat je doet je geen voldoening of energie meer geeft dan is het tijd voor actie. De kans bestaat dat je misschien teveel van jezelf geeft en weinig ontvangt. Dat je dingen doet waar jij je helemaal niet zo prettig  bij voelt maar denkt dat dit van je verwacht wordt.

Spiegel

Wie houdt jou de spiegel voor? Doe je dit zelf? Durf je echt te kijken en eerlijk te zijn als het momenteel niet zo vlotjes verloopt? Wie helpt jou daarbij? Praat je over je gevoelens? Over je vermoeidheid? Over de dingen die je helemaal niet meer zo leuk vindt om te doen?

Of is het moment daar dat je te vast zit in je oude patronen en niet goed weet hoe te veranderen of waar te beginnen. Ik help je graag! Samen kijken waar het stroperig is, wat veel energiekost om vervolgens te gaan vinden waar je gelukkig van wordt, wat focus geeft en perspectief.

Schroom niet, neem gerust vrijblijvend contact op. Een intakegesprek is altijd gratis en geeft richting aan wat je nodig hebt.

Bellen kan op 06-42782946

Mailen kan naar arienne@mothersshare.nl

Vriendelijke groet,

Ariënne  

We kijken wel maar zien we elkaar nog?

Je leven veranderd als je ouders wordt of dit graag zou willen maar niet als vanzelf gaat. De energie en sprankel van het prille begin gaat nu soms over in zorgen voor jullie kind(eren) of spanning omtrent het afwachten.

Begrijpelijk en tegelijkertijd een aanslag op het samen zijn en echte tijd voor elkaar.

Je wordt vaak opgeslokt door het vele wat er verwacht wordt. Het verzorgen van de kinderen, je werk en dan ook nog tijd vrij maken voor jullie samen.

Hoe doen jullie dit? Niet alleen kijken naar elkaar maar elkaar ECHT zien! 

Hoe krijgen jullie gesprekken met elkaar van zeer algemeen en oppervlakkig naar gesprekken die er toe doen! Geen ‘mooi weer gesprekken’, maar kwaliteit over wat jullie verbind en bij elkaar houd. 

Hoe krijg je, als je moe bent na een dag werken en eventueel kinderen om je heen te hebben gehad het gesprek met elkaar naar een dieper level? Vragen stellen aan elkaar over wat je voelt, waar je van droomt, wat je moeilijk vindt. Deze gesprekken zijn zo waardevol voor een goede relatie.

Lukt het jullie samen even niet om op een dieper level in gesprek te komen of blijven? Schakel hulp in. Klinkt makkelijk hè?! Toch is dat juist wat jullie het beste kunnen doen. Een stabiele goede relatie is essentieel voor hoe jij je voelt, presteert en het volhoud. Samen sta je sterker. Samen terug naar hoe het begon! 

Bel gerust eens voor een vrijblijvend goed gesprek! Ik luister naar jou en jullie zonder oordeel maar met handvaten om verder te komen. 

Er is een heel mooi laagdrempelig initiatief namelijk stichting ‘Ruimte voor je relatie’, daar kan je in een weekend veel leren van anderen, over jezelf en weer samen. 

Blijkt er meer nodig te zijn dan is begeleiding zeer verstandig om te doen.

www.mothersshare.nl

Schuiven naar boven